2014. július 1., kedd

Hurrá, nyári szünet!!! Vagy nem?

Eljött végre a várva várt szünet, vége a sulinak, nekem is a vizsgáknak, mindenki boldog is lehetne akár, ha nem lenne baj, hogy vajon miről szóljon a nyár? Mert ugye Tomnak az is baj, ha év közben suli van, de a nyári szünet pedig azért nehéz időszak, mivel a szabadidejével nem tud mit kezdeni, azonkívül, hogy gépezik, semmi elfoglaltsága. Haverok nincsenek, rokonok.... .... ? Erről már azt hiszem, korábban írtam, de a lényeg, hogy nem jöhetnek szóba sajnos. Ez van. Maradok neki én, ismét. Bár, ha minden igaz, 2 hétig elviszi apja nyaralni. És ha minden igaz, velem 4 napra szintén eljönnek nyaralni, de a nyaralás alatt mi az a mondat, ami a legtöbbször hallható Tom szájából? Na vajon? "Mikor megyünk már haza?" Épp ezért is és persze anyagi okokból sem tervezek hosszú elmenetelt otthonról.

A nyaralást igyekszem már 1 hónappal azelőtt kiírni a naptárra, hogy tudatosuljon benne a dolog, hogy akkor elmegyünk és nagyjából készítek egy módosítható napirendet, mire számítson, hova megyünk és mit fogunk csinálni, de mindig elmondom: készüljön fel esetleges változásokra. Így talán megúszom a fenti mondat fél óránkénti elhangázást.

Nyári szünetre is kéne neki napirend, csak eddig még nem vettem a fáradságot, hogy megcsináljam, már csak azért sem, mert annyira azért már nincs érte oda, mint kisebb korában. Ugye tini. Neki ne mondjam meg, mit csináljon, na de mit csináljon??? És akkor ezt oldjam meg... :) Tehát mégse biztos, hogy annyira jó ötlet... Majd megbeszélem vele. Ilyen és ehhez hasonló problémám van a nyárra vonatkozólag. Ha van szünet, az se jó, ha nincs, úgy se. Lehetőleg pedig már ne szóljak bele a dolgába...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése